De KRC Genk FRZA! Foundation steunt trouwe supporter Nicky Rouma bij  zijn deelname aan de World Transplant Games in Perth, Australië. Nicky kwam in 2013 voor het eerst met de community-afdeling van KRC in contact. Zijn verhaal? Dat lees je hieronder.

 

Hallo,

Ik ben Nicky Rouma, geboren in 1987. Een jaar na mijn geboorte begon mijn ‘ziekenhuis-carrière’ in Leuven. Er werd cystionse geconstanteerd, een stofwisselingsziekte door een afwijking in een gen. De ziekte slaat vooral op de ogen en de organen.

Door deze ziekte heb ik in 1998, op 11-jarige leeftijd, een eerste niertransplantatie gekregen. In datzelfde jaar ben ik fan geworden van KRC Genk. De tijd van Strupar, Hasi, … 

Vanaf mijn eerste transplantie verliep alles vlekkeloos. Aangezien ik een fervente fietser ben, heb ik in 2015, 2017 en 2019 de Mont Ventoux beklommen met Transplantoux. Transplantoux is een organisatie die mensen met een orgaandonatie in beweging wil krijgen.

Throwback. Normaal was het de bedoeling om dit al te doen in 2013. Het noodlot sloeg toen echter toe door de constatatie van post-transplant-lymfoom-kanker. Een soort hodgkin. Een helse tijd met 4 chemokuren en 15 bestralingen. 10 dagen intensieve en uiteindelijk 3 maanden ‘verblijf’ in het UZ Gasthuisberg. Met als gevolg opnieuw leren wandelen, lopen, fietsen, …

 

 

Het enige lichtpunt was in 2013, toen ik op intensieve lag, Genk de beker won. En normaal vier ik deze altijd mee. Wat bleek? Achter mijn rug om had mijn zus geregeld dat de beker bij mij tot op intensieve kwam. 

Rechtstreeks gehaald door Davy Vanhaen in Brussel, alvorens iedereen anders de beker gezien had. Samen met een truitje van Jelle Vossen. Niet dat ik in die periode er veel van kon genieten, maar eeuwig dankbaarheid aan Davy, de FRZA-community & KRC Genk.

Door de kanker was mijn donornier echter achteruitgegaan waardoor in 2020 een nieuwe transplantatie zich opdrong. Op 9/6/2020 gaf mijn moeder mij een nieuwe nier. Die doet het  voorlopig uitstekend. 

 

Daarom ben ik de uitdaging aangegaan, met andere getransplanteerden, om mee te doen aan de World Transplant Games in April 2023 te Perth, Australië. Een soort olympische spelen voor getransplanteerden.

Dit vooral om te kijken hoever ik sta met de gezondheid, conditie en het leven. Aangezien ik geen atleet ben zoals Wout van Aert, dienen we onze eigen kosten te financieren. Vlucht, hotel en transport. Vandaar heb ik nu een wijn- en wafelverkoop georganiseerd om de kosten gedeeltelijk te drukken.

Volg jij mijn tocht naar Perth? Ik hoop jullie alvast massaal te motiveren!

Sportieve groeten,

Nicky Rouma

 
Steun Nicky door één van onderstaande acties:
  • Wafeltjes te koop voor €6 per doos
  • Bestel een wijnpakket van 4 (€65) of 6 flessen (€75-€80)
Meer informatie via Nicky Rouma:
Te vermelden bij je bestelling:
  • Je adres
  • Je bestelling
  • Facturatiewensen

De KRC Genk FRZA! Foundation wenst Nicky veel succes met zijn trip naar Perth!