De KRC Genk FRZA! Foundation is trots om aan te kondigen dat het onlangs lid is geworden van EFDN.

 

European Football for Development Network (EFDN)

Het European Football for Development Network (EFDN) is een netwerk dat bestaat uit maatschappelijk betrokken profclubs die willen samenwerken op Europees niveau om de kwaliteit en impact van hun lokale projecten te vergroten.

Deze samenwerking op Europees niveau biedt een uniek netwerk van kennis en een diversiteit aan methodes die de lokale sociale projecten en het maatschappelijke verantwoord ondernemen van de clubs ten goede komt. De doelstellingen van ons netwerk zijn om de kracht van voetbal als instrument in te zetten om sociale maatschappelijke projecten te promoten, kennis te delen en nieuwe mogelijkheden voor onze leden te creëren. Wij ondersteunen onze leden door hen onze deskundigheid, hulpmiddelen en netwerkmogelijkheden te bieden. 

Het netwerk bestaat momenteel uit meer dan 150 clubs en nationale competities en voetbalbonden uit 31 Europese landen die profiteren van onze officiële strategische partnerschappen met FARE (Football Against Racism Europe), CAFE (Centre for Accessibility in Europe), Social Football Club Alliance, European Healthy Stadia Network, European Club Association en de UEFA Foundation for Children.

 

Waarom bestaat het netwerk?

Voetbal en sport in het algemeen worden steeds meer gebruikt en erkend als een instrument voor de sociale ontwikkeling van mens en maatschappij. Voetbalclubs kunnen mensen bereiken die voor andere organisaties moeilijk bereikbaar zijn en kunnen een belangrijke rol spelen in het stimuleren én motiveren van verschillende doelgroepen. De maatschappelijke activiteiten van betaald voetbalclubs biedt mensen van verschillende achtergronden en culturen waardevolle handvatten om hun eigen leven structureel te veranderen. De programma’s van EFDN en haar netwerkleden dragen bij aan een positieve sociale verandering op lokaal, nationaal en Europees niveau. 

Voetbal heeft de kracht om mensen te ondersteunen op het gebied van gezondheid, onderwijs, werkloosheid en het promoten van tolerantie. De maatschappelijke projecten van betaald voetbalclubs kunnen de individuele ontwikkeling van deelnemers versterken, het zelfvertrouwen vergroten en belangrijke waarden als teamgeest, Fairplay en verantwoordelijkheid bijbrengen. Onze programma’s leren jongeren hoe zij moeten omgaan met succes en mislukking, om problemen op te lossen, gedeelde normen en waarden te accepteren en om een rolmodel te worden in hun gemeenschap.

Tegelijkertijd helpen wij medewerkers van stichtingen, CSR- en marketingafdelingen om de kracht van voetbal op een duurzame manier in te zetten, zodat hun organisaties hun verantwoordelijkheden kunnen nakomen. Wij zijn gespecialiseerd in fondsenwerving en sponsoring en bieden onze leden nieuwe mogelijkheden tegen geringe extra kosten.

 

Hubert Rovers, CEO van EFDN: "Het is een genoegen om de KRC Genk FRZA! Foundation bij het netwerk te verwelkomen. Het is motiverend om te zien hoe de FRZA! Foundation zo'n verscheidenheid aan activiteiten uitvoert voor hun community. Activiteiten die gaan van fietslessen tot een tewerkstellingsproject dat mensen een tweede kans biedt in de maatschappij én op de arbeidsmarkt. Ze pakken bijna elk maatschappelijk probleem aan, waardoor bijna niemand in hun gemeenschap onberoerd blijft door hun inspirerende projecten. Ik ben ervan overtuigd dat het netwerk hen een platform zal bieden om hun activiteiten uit te breiden en hun kennis te delen."