KRC Genk doelman Maarten Vandevoordt gaat voortaan door het leven als ambassadeur van Een Hart voor Limburg. Vandevoordt wil als ambassadeur kwetsbare kinderen aansporen tot sport om op die manier hun integratie in de samenleving te bevorderen. Met de nieuwe ambassadeur zetten KRC Genk en Een Hart voor Limburg een volgende stap in hun succesvolle samenwerking.

Een Hart voor Limburg en de KRC Genk Foundation hebben meer dan enkel een hart voor de provincie gemeen. Beide organisaties willen ook kansen creëren voor kinderen en jongeren in kwetsbare posities. Samen zetten ze daarom eerder al de schouders onder TALim, de Talenten Academie Limburg. Een prachtig initiatief en geslaagde kennismaking die beide organisaties ervan overtuigde om de samenwerking verder te intensiveren.

Forza Duck

Een eerste stap in die diepere samenwerking is de veiling van de Forza Duck. De KRC Genk Foundation liet een grote blauwe eend ontwerpen, getooid in het huidige truitje van KRC Genk en gesigneerd door alle KRC Genk spelers. De Forza Duck was eerder al te bezichtigen op de Duck Walk en Duck Expo. De bijzondere eend zal op het sterrendiner van 6 december worden geveild ten voordele van Een Hart voor Limburg.

Ambassadeur

Nog opvallender aan de eend: het rugnummer 26. Het nummer dat ook op het shirtje pronkt van KRC Genk doelman Maarten Vandevoordt. Erik Gerits, Algemeen directeur van KRC Genk vertelt: “Naast getalenteerde keeper en geboren en getogen Limburger, is Maarten ook iemand die de Limburgse kinderen een warm hart toedraagt.”

Vandevoordt zal zich uitdragen als ambassadeur van Een Hart voor Limburg. Door actief deel te nemen aan de gemeenschapsprojecten van de KRC Genk Foundation en Een Hart voor Limburg, krikt de doelman voortaan zijn maatschappelijke betrokkenheid op. Met als ultieme doel: kinderen aansporen tot sport op een inclusieve manier.  “Sport is namelijk goed voor lichaam en geest, maar het versterkt ook de integratie van jongeren in onze samenleving. Maarten is als rasechte Limburger een rolmodel voor velen in de samenleving, het is dan ook geweldig dat hij zich wil inzetten voor dit project”, klinkt het trots bij Niel Janssen van de KRC Genk Foundation.