De community werking van KRC Genk zet een belangrijke stap om de werking in de toekomst te verzekeren. Via het ‘Fonds Vrienden van KRC Genk Foundation’ gaat de KRC Genk Foundation op zoek naar extra slagkracht om haar impact nog verder te vergroten. Gulle gevers kunnen een vrije bijdrage doen om de algemene werking te ondersteunen of een specifiek project steunen. Wie wil kan ook zelf een initiatief opzetten om de KRC Genk Foundation een financieel duwtje in de rug te geven.

De KRC Genk Foundation heeft de reputatie een vernieuwende speler te zijn in de community werking binnen het Belgisch voetbal. Als eerste club opende KRC Genk zo een blindentribune, afgelopen seizoen kwam daar nog een prikkelarme tribune bij en ook het KRC Jongdementie Café zag het levenslicht. Maar stilstaan is achteruit gaan weten ze in Limburg als geen ander. Een volgende stap in de verduurzaming van de KRC Genk Foundation is het waarborgen van de continuïteit richting de toekomst. De KRC Genk Foundation gaat daarom op zoek naar vrienden om te investeren in de duurzame verankering van de community werking van KRC Genk. Als eerste club in België heeft KRC Genk daarvoor het ‘Fonds Vrienden van KRC Genk Foundation’ opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. KRC Genk is de eerste club in België die een interactief donatieplatform lanceert om op duurzame wijze aan fondsenwerving te doen. Iedereen die de Genkse community werking een warm hart toedraagt, kan via het fonds een vrije gift doen om de werking te ondersteunen en te verduurzamen. De werking als geheel kan worden ondersteund. Of je kan één van de vele projecten van de KRC Genk Foundation apart een duwtje in de rug geven. Ook wie zelf een initiatief op poten zet, kan geld inzamelen voor de KRC Genk Foundation.

“Met de oprichting van het ‘Fonds Vrienden van KRC Genk Foundation’ zetten we een cruciale stap in de verdere professionalisering van onze community werking en waarborgen we de werking richting de toekomst”, vat Algemeen Directeur Erik Gerits het nieuwe initiatief samen. “Iedereen die de club en haar community werking een warm hart toedraagt kan dit nu ook financieel laten merken.”

 

Projectkapitaal wordt beschermd

 De KRC Genk Foundation fungeert onder een andere vzw dan moederclub KRC Genk zelf. De financiële middelen die worden verzameld in het ‘Fonds Vrienden van KRC Genk Foundation’ kunnen bijgevolg enkel worden opgevraagd door de KRC Genk Foundation voor community projecten. Op die manier zijn gulle gevers zeker dat hun geld enkel voor projecten van de KRC Genk Foundation wordt gebruikt. Een extra stimulans: giften vanaf 40 euro zijn voor 45% aftrekbaar van de belastingen.

“Met de oprichting van het ‘Fonds Vrienden van KRC Genk Foundation’ zetten we grote stappen. Het is als het ware een extra beschermingsmechanisme voor ons projectkapitaal, waardoor we onze continuïteit kunnen garanderen. De Koning Boudewijnstichting kijkt er, samen met oprichters Pierre Denier en Herman Verwimp, streng op toe dat we enkel beroep kunnen doen op het projectkapitaal wanneer we een sterk dossier voorleggen. Deze samenwerking betekent een kwaliteitsgarantie voor de projecten”, besluit Niel Janssen, Foundation Lead van de KRC Genk Foundation.

Interactief donatieplatform als ondersteuning

De KRC Genk Foundation brengt al haar projecten op een interactieve manier samen via haar eigen donatieplatform, ontwikkeld door Koalect. Via deze interactieve website kunnen donateurs ervoor kiezen om in naam of anoniem bij te dragen aan zowel de algemene werking alsook individuele projecten.

Ook wie zelf een initiatief op poten wil zetten via het platform, kan geld inzamelen voor de KRC Genk Foundation. Zo kunnen er tal van acties opgezet worden: van een klassieke wafelverkoop tot een strava challenge. Hierdoor wordt de betrokkenheid op drastische wijze verhoogd.

In een opvallend filmpje op de sociale mediakanalen zetten ook de spelers van de A-kern van KRC Genk mee hun schouders onder het donatieplatform. Samen met clublegende Pierre Denier nemen Bryan Heynen en co het peterschap op van de verschillende projecten van de KRC Genk Foundation. Daarmee engageren ze zich ook om de projecten actief mee te ondersteunen. Zondag dragen de spelers van KRC Genk tijdens de line-up van de wedstrijd tegen Standard ook een opvallende T-shirt om de lancering van het ‘Fonds vrienden van KRC Genk Foundation’ extra in de verf te zetten.

FONDS VRIENDEN VAN KRC GENK FOUNDATION