Met het KRC Jongdementie café hopen we in de eerste plaats om mensen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken krijgen een plek te geven waar ze zonder rem zichzelf kunnen zijn. Samen met Alzheimer Liga Vlaanderen, vzw Menos en Stad Genk worden er onder andere lezingen en workshops georganiseerd. Daarnaast kunnen lotgenoten ook samen het KRC Jongdementie Café uitbaten. Elke drempel die ze ondervinden in het dagelijks leven nemen we in het KRC jongdementie café voor hen weg. 

Tijdens het KRC Jongdementie Café zijn er tal van activiteiten: van kaarten, darts, poolen, Rummikub, pitjesbakken tot sjoelbakken. Clubicoon Pierre Denier is frequent aanwezig, en staat altijd klaar voor een babbeltje of uitleg bij oude voetbalherinneringen!

 

Praktisch

Wanneer? Het KRC Jongdementie Café wordt tweemaal per maand geopend. Elke tweede maandagavond van 18:00-22:00, en elke vierde woensdagmiddag van 14:00-17:00. Op woensdagmiddag fungeert het KRC Jongdementie Café tussen 13:00-14:00 als inloophuis via VZW Menos. Je kan er dan terecht met al je vragen over (jong)dementie.

Waar? Binnenkomst via Ingang Noord (linkerzijde hoofdgebouw). Het KRC Jongdementie Café bevindt zich op de tweede verdieping. Er is een lift en voldoende parking aanwezig.

Wie is er welkom? Iedereen is welkom, zonder inschrijving. Van personen met (jong)dementie, partners, bewoners van een woonzorgcentrum, kinderen, zorgpersoneel tot studenten. 

Consumpties? Het KRC Jongdementie Café hanteert aangepaste prijzen voor consumpties. Let op, er kan enkel met Bancontact betaald worden (niet met je consumptiekaart!). De opbrengst gaat integraal naar de werking van de FRZA! Foundation.

GRATIS INSCHRIJVEN - KLIK HIER
Partners
  • VZW Menos
  • Alzheimer Liga Vlaanderen
  • Stad Genk
Doelstellingen
  • Personen met (jong)dementie een plek geven waar ze zonder rem zichzelf kunnen zijn
  • Sensibiliseren rondom volksziekte nummer één, (jong)dementie
SDG's

  8 9  

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

INFO

Timing
Het KRC Jongdementie Café is twee keer per maand geopend.

2e maandagavond: 18:00-22:00
4e woensdagmiddag: 14:00-17:00*
*Inloophuis tussen 13:00-14:00

Contact
Wil je meer info over het KRC Jongdementie Café? Neem contact op via niel.janssen@krcgenk.be.