Met de komst van het KRC Fietsatelier maken we de denkbeeldige cirkel rond. We zetten al jaar en dag sterk in op het principe ‘mijn fiets, mijn vrijheid’ bij personen met allochtone afkomst.

Ervaring leert ons dat deelnemers, voornamelijk vrouwen, van de fietsschool meerdere keren een fietsopleiding volgen bij KRC Genk. De reden hiervoor is dat ze het fietsen verleren, aangezien ze vaak niet over financiële middelen beschikken om een fiets aan te kopen.

Het KRC Fietsatelier brengt daar verandering in. We starten een duurzaam project waarbij we kapotte fietsen, die gedoneerd worden door supporters en partners, opmaken.

De personen die de fietsen opmaken zijn een mix van supporters en personen met een werkstraf. Deze laatste zijn idealiter ook supporter van de club. Onderzoek toont aan dat instemming met de werkstraf door de beklaagde zorgt voor een grotere slaagkans, aangezien hij/zij gemotiveerd zal zijn om zijn/haar straf tot een goed einde te brengen.

We geven dus niet alleen de gedoneerde fietsen een tweede kans, maar ook personen met een werkstraf.

Partners

Justitiehuis Limburg
Stad Genk
Tribune Zuid
OSV

Doelstellingen
  • Deelnemers van de fietsschool voorzien van een eigen fiets
  • De autonome bewegingsruimte van deelnemers van de fietsschool vergroten
  • De verantwoordelijkheidszin van personen met een werkstraf aanspreken aan de hand van een duurzaam mobiliteitsproject
SDG's

 

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.