Onder het motto MY TEAM, MY HOME bouwt Younited Belgium voetbal- en fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt. De spelers van Younited Belgium zijn experten in het dagelijkse overleven. Ze strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Dankzij Younited vinden ze in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis. Onze club draagt Younited dan ook een zeer warm hart toe.

Tijdens speeldag 18 in de Challenger Pro League (16-18 december) en in de Jupiler Pro League (kerstvoetbal, 23-27 december) droegen alle spelers het logo van Younited Belgium op de borst. Er werd massaal geboden op de shirts van KRC Genk, en dat leverde maar liefst €17 795 op. Bedankt voor jullie steun, supporters! 

 

Waarom Younited Belgium?

De Pro League, haar clubs en Younited geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In hun slogan vat Younited Belgium het gevoel samen waarin elke voetballiefhebber zich herkent: MY TEAM, MY HOME.

De initiatieven van Younited Belgium bieden een antwoord op maatschappelijke problemen. Dat is het algemeen besluit van drie verschillende studentonderzoeken naar de werking van onze sociale partner. Younited brengt structuur in het leven van kwetsbare individuen, en dat heeft een positieve impact op de identiteitsbeleving, de fysieke en mentale gezondheid, en het vertrouwen in zichzelf en de maatschappij.

Met meer dan dertig Younited-teams verspreid over heel België, biedt Younited Belgium heel wat mensen de warmte van een team, de warmte van een thuis.

Meer informatie over het KRC Genk Younited team vind je hier.