Afgelopen zondag ontvingen we 24.000 uitzinnige supporters voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Vuurwerk, vlammen, knallende luidsprekers en zingende supporters. Geweldig voor de sfeer, maar te overweldigdend voor mensen met bv. hoogsensitiviteit of autisme om een voetbalwedstrijd live mee te maken. Met de lancering van Tribune G, een afgezonderde tribune achter glas, lanceert de club een prikkelarm alternatief. In de combi met de rolstoeltribune en de blindentribune wordt de Cegeka Arena hiermee meteen het meest inclusieve stadion in België.

Een uitverkochte Cegeka Arena stond gisteren in vuur en vlam voor de topper tegen Club Brugge. Maar voor de eerste keer ooit in het Belgisch voetbal hebben ook 31 kinderen, jongeren en volwassenen die lijden aan autisme of hoogsensitiviteit de wedstrijd kunnen bijwonen in een prikkelarme ruimte.

“We zijn de mosterd gaan halen in de Engelse competitie, waar Manchester City en Arsenal al specifieke ruimtes inrichtten zodat bv. kinderen met hoogsensitiviteit de wedstrijd in een aangepaste context kunnen beleven“, zegt Niel Janssen, Community Coördinator bij KRC Genk. “We introduceren dat concept nu ook in ons stadion en dus ook onze competitie. Op de vierde verdieping van ons hoofdgebouw benutten we een tribunevak achter glas om mensen prikkelarm de wedstrijd in gepaste omstandigheden te laten volgen. Voor de eerstvolgende 5 wedstrijden zit de tribune alvast vol met mensen die eindelijk eens een wedstrijd kunnen komen beleven. In de toekomst is het mogelijk om via de FRZA! Foundation je aan te melden om tickets te bekomen.”

KRC Genk is op vlak van inclusieve voetbalbeleving niet aan haar proefstuk toe. Het stadion beschikt reeds vele jaren over gepaste faciliteiten om thuis- én uitsupporters in een rolstoel de wedstrijd te laten beleven. In 2012 lanceerde de club de Belgische primeur van een “Blindentribune”, waarbij blinden en slechtzienden met behulp van een hoofdtelefoon en specifiek aangepaste live wedstrijdverslaggeving toch de wedstrijd kunnen ervaren en beleven. Door de toevoeging van de Tribune G, een prikkelarme tribune, openen opnieuw nieuwe deuren voor een specifieke doelgroep in onze maatschappij.

“KRC Genk staat gekend om haar inclusiviteit, sterke werking richting de maatschappij en de vele initiatieven die we ondernemen waarbij we een “return for society” creëren. We zijn dan ook trots om opnieuw met een primeur uit te pakken en zo het meest inclusieve stadion in het Belgisch voetbal te worden.”, klinkt het bij Erik Gerits, Algemeen Directeur van KRC Genk.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

Tickets

Tickets aanvragen

NAAR Tribune G