Met de oprichting van de KRC Genk FRZA! Foundation kreeg de communitywerking van KRC Genk een nieuwe vorm met ambitieuze doelstellingen en nog meer structurele partnerships in het sociaal partnernetwerk én de bedrijfswereld.

Ter ere van de lancering van de FRZA! Foundation pakte de club meteen uit met een klinkend startproject: een inzamelactie ten voordele van VZW Kleine Prins. Per unieke volger van de nieuwe sociale mediakanalen van de FRZA! Foundation zou de foundation in naam van die volger één euro aan VZW Kleine Prins schenken. Met de ingezamelde fondsen zal worden bijgedragen aan de bouw van een vakantiewoning.

De lanceringsactie kwam afgelopen weekend ten einde. Maar liefst 2.861 nieuwe volgers vonden hun weg naar de sociale mediakanalen van de FRZA! Foundation. Om de bouw van de vakantiewoning een extra boost te geven, werd vanuit de FRZA! Foundation beslist om het bedrag te verdubbelen, tot €5.722.

Aangezien KRC Genk een club is die familiale waarden hoog in het vaandel draagt én het een rolmodel wil zijn voor de maatschappij, gaat KRC Genk nog een stap verder. De club vulde het bedrag stevig aan, waardoor van de KRC Genk familie een totaalbedrag van wel 7.500 euro wordt geschonken aan vzw Kleine Prins. Tijdens de FRZA! Corner van Kleine Prins, een evenement waarbij 200 personen in de bloemetjes worden gezet, werd de cheque overhandigd aan de organisatie.

KRC Genk en de KRC Genk FRZA! Foundation wensen vzw Kleine Prins alle succes toe in de verdere uitbouw van hun werking en bij de bouw van hun vakantiewoning. De hele club kijkt uit naar een verdere samenwerking in de toekomst.